Serek wiejski z ziołami i granatem

Serek wiejski z ziołami i granatem

Miło jest celebrować leniwy poranek, pysznym śniadankiem! Jednak dzisiejszy cel jest inny – szybkie i pożywne śniadanie! Serek wiejski z orzeźwiającymi dodatkami to dobra opcja na zabiegane dni. Takie rozwiązanie, można łatwo zabrać ze sobą, do szkoły lub pracy i zjeść z chrupiącym pieczywem.

Składniki na 2 porcje:

300 g serka wiejskiego
pestki z połowy granatu
5 listków mięty
2 łyżki soku z cytryny
kilka listków kolendry

Przygotowanie:

Serek wiejski przełóż do miseczki. Granat przetnij na pół i wystukaj z niego pestki. Najlepiej wydobyć nasiona uderzając zewnętrzną warstwę skórki np. drewnianą łyżką. Miętę siekamy i łączymy z serkiem i granatem. Całość skrapiamy sokiem z cytryny i posypujemy listkami kolendry. Serwujemy z ulubionym pieczywem.

serek wiejski z ziołami i granatem

Leave a reply

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *